AKTUELNO

Nebojša Krstić, marketinškim stručnjakom, rekao je za Novo jutro televizije Pink da građani imaju prava da žive u miru i da im niko ne ugrožava život i funkcionisanje.

- Država je suviše blagonaklona prema ovima što krše zakon i uzurpiraju i terorišu bukvalno 95 posto građana. Oni traže povod koji će da obuhvati što više ljudi. Kada pogledate cenu goriva i uporedite sa nekim zemljama u okruženju, poput Crne Gore, Hrvatske, pa i Slovenije, možete da vidite da cena nije veća nego u tim zemljama - rekao je Milovanović.

Kako je dodao, možemo da vidimo da je i cena struje, za 20 posto niža od prve sledeće zemlje, Makedonije, dok je cena hleba najmanja u Srbiji.

- Može da se vidi da su ovo politički protesti organizovani od strane Đilasa, Jankovića, Jeremića, Đilasa, koji su gubitnici na izborima, koji ne mogu nikakvim legitimnim putem da dođu na vlast i pokušavaju silom - rekao je Milovanović.

Nebojša Krstić, marketinški stručnjak, rekao je da je Srbija demokratska zemlja i svako može da protestvuje, imao ili nemao za to razloga. Kako kaže, to je ustavom dozvoljeno pravo.

- Pošto je nekim ljudima dozvoljeno da protestvuju nekim drugima je dozvoljeno da ne protestvuju…. Građani treba da se informišu o pravima i obavezama. Ono što zakon reguliše jeste da pravo građana koji žele da protestvuju ne ugrožava prava onih koji ne žele to da rade. Zato postoji zakon i način na koji se organizuju protesti. Vreme, mesto i način, da mora da prođe u sigurnosti - rekao je Krsić.

Kako kaže, postoji pravilnik ponašanja, jer je demokratija sistem u kome postoji jasan pravilnik ponašanja svakoga od nas.

- Blokiranje saobraćajnica je jedan vid nasilja koji će isprovocirati drugo nasilje i to ne vodi ka dobrom. Građani imaju prava da žive u miru i da im niko ne ugrožava život i funkcionisanje - rekao je Krstić.

Kako je rekao, priča o ceni benzina je samo maska za ono što žele oni koji nisu postigli uspeh na izborima.

- Ovom blokadom se otežava život ljudi i narušava se komunikacija. Ovo treba samo onima koji su politički poraženi. Ovo su povodi za širu političku akciju koja treba da dovede ove kako kažu “vruće političke jeseni” - rekao je Dejan Vuk Stanković, politički analitičar.

Kako kaže, problem je u tome što čestitku ovome može samo da uputi jedan politički neodgovoran čovek.

- Oni su u petak pokušali da glume da politika nema nikakve veze sa tim, ali već u subotu su priznali kada su pomislili da je ovo recept za uspeh, pomislili su da ćže izazvati neki haos u Srbiji i onda su požurili da se pohvale. Pogledajte fotografije sa blokada i automobile koji blokiraju puteve i raswkrsnice. To su sve tajukunski automobile i motocikli - rekao je Dragan J.Vučićević, glavni urednik Informera.

Kako kaže, smešno je pričati da ovi automobili koji su blokirali puteve nemaju pare za gorivo, pa njima sigurno ne smeta cena goriva.

#Benzin

#Nebojša Krstić

#Novo jutro

'